Ноч надыходзіць

Ноч надыходзіць /санет/
 
Вось вечар жнівеньскі сышоў за далягляд,
Заціх вясёлы птушак перазвон.
Гатуе ночка свой магічны зоркапад...
А ў дзень быў цёплы дождж і гулкі гром.
Над ціхай рэчкаю схілілася вярба,
Лісточкамі кранаючы ваду,
Як бы жадаючы: - Сплывае хай журба,
Хай ноч падорыць радасць, ні бяду.
На небе чыстым а ні воблачка, ні хмар.
Вось паказаўся месяц-маладзік
І не пазбавіцца яго магічных чар.
Спакою, цішы, прыгажосці вартаўнік...
Два сэрцы закаханых п'юць нектар
З крыніцы тое, што для ўсіх тайнік
 
*. *. *. 09.08.2022г.