Сопот-Варшава

Сопот-Варшава
Сірий кіт зманіжено вартує
За нахабами у себе у дворі,
А поморники на знахідки чатують,
Сваряться на кожнім димарі.
Пан-дідусь примружився хитренько,
Кинув пташкам кілька насінин,
Напував гортензії гарненько,
І троянди, верес і жасмин.
Крісло-гойдалка у дикому садочку..
Тихий шурхіт витютневих крил.
Спів бджолиний тут, у холодочку
Веселкових марення вітрил...
Сопот причаївся у затінку -
На вікенд чекає гостей він.
Хмарами бузкового відтінку
Зустрічає тут варшавський сплін.
Увірветься в пінні вечорниці
Ранок у молочному вбранні.
"Так" нічне солодкої дівиці,
І ранкове променисте "ні"...
Геть поїде панночка-Варшава.
В гіркуватім вейпівськім димку.
З голими сідничками, лукава.
Прихопивши усмішку п'янку.
Сопіт спить, а поїзд швидко рушить.
Пропливають поруч Гданськ і Тчев...
І ніколи ритму не порушить
Та хода варшавських королев.
Сопіт спить, і птаство причаїлось.
Горлиць мантри заколишуть вас:
Тут прийдешнє зі старим зустрілось.
Без омани, масок і гримас...