Я тікаю

Я тікаю
Я тікаю від моря... Узбережжя співає,
Шепотіти не хочуть утомлені хвилі.
Пташеня там гнівливо зла чайка картає,
А воно лиш згорта свої крильця щосили.
Сильно море кричить, і мій голос ледь чути.
Лиш поморнику владно кричати тут можна!
Тільки хвилі здіймаються з прірви розкуто...
Тільки берег не клониться морю побожно...
Я тебе зустрічаю й кричу через клекіт
Прибережних нахабних нестримних потоків.
Ти не чуєш, ти дуже і дуже далеко!
Водоплеск пожирає сліди твоїх кроків.
Озирнись і побач мене сірою тінню,
Чаєням нерозумним і мокрою галькой.
Роздивись мене в бліків води мерехтінні,
У найвищих тонах вітровійки-скрипальки.
За тобою женуся, а хвилі хапають,
Не пускають і тягнуть в загрозливі стоки.
Пінним жахом в піску біля ніг закипають
І вимарують щойно написані строки.
Ти шукаєш не там. На твоїм видноколі
Щогли яхт і фрегатів у мареві синім.
Я ж маленьким човном закружляла поволі.
І хапаюсь за весла, крихкі і безсилі.
Я не маю вітрил, якорів і канатів.
І науки про море я , певно, не знаю.
Тож щасливую мить на твоїм циферблаті
Знову я не вгадаю, я знов не вгадаю ...