Сонячний промінь сяйнув у шибу

Сонячний  промінь сяйнув у шибу
Сонячний промінь сяйнув у шибу,
Думки він плавить слухняним воском.
В житті проблема такого штибу -
Іде полеміка серця з мозком.
 
І мозок каже: «Якого біса?
Сховаймо спокій хутчіш під щит ми!»
Танцює серце, мов той гульвіса,
У нього власні, шалені ритми.
 
А мозок знову своє торочить:
«Облиш її. Не тебе кохає».
Журба знов серце, як камінь, точить –
По краплі спогадами вбиває.
 
І так щоранку, щодня, щоночі,
Кожного вечора. Ніби графік:
Серце до неї зірватись хоче,
А мозок каже: «Ну її на фіг!».