Зустріч

Зустріч
Він посміхнувся у сиві вуса:
«Багато бачив я на віку.»
Процитував кілька творів Стуса
Біля черешні в старім садку.
 
Хилились віттям кущі додолу,
Говерла квітла, як той Парнас.
Життя – мов жорна – ввесь час по колу
Іде, й на борошно меле нас.
 
За цілиною прийде рілля.
Хіба ж бояться вовки собак?
Ви розкажіть-но про Василя.
Були знайомі з ним, чи не так?
 
Весінній сад квітками забуяв,
Сезони – світове серцебиття.
А Стус вчинив все так, як обіцяв, -
І в смерті обернувся до життя.