ПРАСВЯЦI, ГАСПОДЗЬ…

Прасвяцi, Гасподзь, уразумець дай сiл,
Што мы толькi госцi – на Зямлi часова.
З азiмутам нас у свет ты адапусцiў
Адшукаць напрамак на шляху цярновым…
 
Па заслугах продкаў родных даў з сабой
Талент, розум, мудрасць – выспела вякамi.
Толькi наша зайздрасць цемрай над душой,
Ястраб лёс шматае злосна кiпцюрамi…
 
Усхваляем сiлу, ёй ствараем культ,
Не кранаюць смерцi юнакоў бязвiнных.
Дэманы ў душы палотны свае ткуць,
Надзяляе лжэц нас гонарам «арлиным».
 
Толькi мiшура зямная – тленная,
Справы нашы цягнуцца за намi шлейфам,
Душы, пакалечаныя, - ценямi…
Зганьбiм шлях нашчадкам i утопiм ў бедах…
 
ПРОСВЕТИ, ГОСПОДИ...
 
Просвети, Господи, дай силы понять,
Что мы только гости - на Земле временно.
С азимутом ты отпускаешь нас в мир
Отыскать направление на тернистом пути...
 
По заслугам родных предков дал с собою
Талант, ум, мудрость - вызрела веками.
Только наша зависть мраком над душой,
Ястреб судьбы злобно терзает когтями…
 
Восхваляем силу, создаем её культ,
Смерть невинных юношей не трогает.
Демоны в душе ткут свои полотна,
Лжец наделяет нас «орлиной» гордостью.
 
Только земная мишура тленна,
Наши дела тянутся за нами шлейфом,
Души, искалеченные, - тенями...
Опозорим путь потомков и утопим в бедах...