ЧЫЯ ВIНА?..

Хто праведнiкам быў?.. Чыя вiна?..
Гiсторыя адкажа з цягам часу…
Шкада, што не прачнецца той юнак –
Сваё жыццё аддаў за родну хату.
 
Дзяўчынка-крошка пад абломкамi
Нiколi не надзене белы вэлюм.
У выжыўшых, з сiвымi скронямi,
Напоўнiцца душа сiрэны спевам…
 
Гудуць гарматы, топча сэрцы танк,
Патокi брудныя калечаць душы.
Прыцягвае варон крывавы смак,
Як хмары чорныя над краем кружаць.
 
Пакiне час сягонняшнi бяду
У сэрцах кожнага на белым свеце –
Хто ў муках за бацькоў сваiх вiну,
А хто над прахам, што даносiць вецер…
 
Чья ВИНА
Кто праведником был?.. Чья вина?..
История ответит с течением времени…
Жаль, что не проснётся тот юноша –
Свою жизнь отдал за родной дом.
Девочка-кроха под обломками
Никогда не наденет белую фату.
У выживших, с седыми висками,
Наполнится душа сирены напевом…
Гудят пушки, топчет сердца танк,
Потоки грязные калечат души.
Влечёт ворон кровавый вкус,
Как тучи черные над краем кружат.
Оставит время сегодняшнее беду
В сердцах каждого на белом свете –
Кто в муках за своих родителей вину,
А кто над прахом, что доносит ветер…