Самотність

Самотність
Ще один день пішов незворотньо,
Слухаєш внутрішню пересторогу.
Думаєш, друже, тобі самотньо?
А ти уяви, як самотньо Богу.
 
Серед усіх наших стогонів й криків,
Поміж прохань, зітхань та претензій.
Кожного дня з мільярдів ніків
Безліч прохань та гнівних рецензій.
 
Кажуть, мовляв, кепсько все на світі!
Стверджують, що обділив увагою.
Хтось ображається, що в лахмітті,
Інші говорять - біда з наснагою.
 
Горе найперше – грошей замало,
Ниють, що їм не щастить в коханні.
Декого просто життя дістало,
Більшість обдурена у сподіванні.
 
Є і такі, в кого наче чудово
Все, але клепки не вистачає
Це зрозуміти. Життя чужого
Понад усе кожен з нас бажає.
 
Господь десницю уверх піднесе,
Нашвидкуруч, часу не гаючи,
Він натискає «виділити усе»,
Та й видаляє геть, не читаючи.