Я засинав у сотні різних міст

Я засинав у сотні різних міст
Я засинав у сотні різних міст,
Під тими ж, мені звичними зірками.
Я вулиці читав, неначе зміст
Романів, що писалися віками.
 
Готичне різьблення соборів і каплиць,
Та стиль ампір з його вбранням пихатим,
Десь - ранній класицизм в стінах дзвіниць,
Еклектика зі стилем кострубатим.
 
Якби ті вулиці та скласти всі в одну,
Я б, певно, обійшов не раз планету.
А всі вони ведуть куди? В труну.
Із цього ми не робимо секрету.
 
Усе, що бачив, чув чи відчував:
Дощ на Хрещатику, та на ЦелетнІй пиво,
Шуми Монмартру, Кернтнерштрассе – сплав
Душі і зовнішнього світу. Чи не диво?