на півщастя півдуги

Там де гори чорні - рути.
Червоніє таїна.
Від покуси до покути
лише літера одна.
День за днем. Перегортає.
На Іллі перегорне.
Заведе подалі плаю
непокоєння хмільне.
Гей, трембіта, гей, невтішна.
Годі тільки про сумне.
Най би там чого не вийшло,
що ніколи не мине.
Що віддав, оте і маю,
від наснаги до туги.
Викуєш мені, ковалю,
на півщастя півдуги ?