про війну, художника і пензель

Не вище небо. Небо глибше.
Побільше тла на полотно.
Розбите серце, наче скло,
як той етюд, не перепишеш.
 
Хто обіцяли ті і зникли.
Доколі є сердцебиття,
марнуй, художнику, життя,
малюй, доколе не засипле
 
снаряд мистецтво. Світ відлюдний.
Коли закінчились бої
лежали фарби на землі,
стояв похиленим етюдник,
 
на нім ескіз життя і пензель.
Художника автопортрет.
Війна доповнила сюжет
кривавим згустком літер. Вензель.