Аблокі
Плывуць аблокі
За лес высокі,
за луг квяцісты,
За бор іглісты.
Плывуць марудна
Туды. дзе нудна
Вятры гудзелі,
Дзяды сівелі.
Туды, дзе клёны
Лістом зялёным
Махалі сонцу
Ды мне ў аконца.
Туды, дзе жыта
І дзе валошкі,
Дзе многа лета
І дожджу трошкі.
Плывуць аблокі
У край далёкі,
Дзе дом бацькоўскі-
Мае вытокі.
(Валошкі-васількі, вытокі-корни, исток)