На перетині шляхів

На перетині шляхів
На перетині шляхів
У фортуни місце сили.
Не злічити всіх гріхів
Від початку й до могили...
На перетині шляхів
Хтось поставив свої знаки.
Щойно щось ти захотів,
І бажання-гультіпаки
То зів'ються у спіраль,
Переплутавши знамення.
То, відчувши магістраль
Швидкоплинного натхнення,
Попрямують навпростець,
Оминувши перепони
Внутрішніх твоїх фортець,
Перекресливши закони...
Хай вібрації тонкі
В'ються в сітку нескінченну,
І думки мої легкі,
Важкість знищивши буденну,
Наче чайки на крилі
Носять мрії і хотіння...
Недаремно на землі
Пломеніють павутиння
Тих шляхів. І долі знак
Я побачу у серпанку-
Лиш відчути передсмак,
Відсуваючи фіранку...