Сміливий пензель

Сміливий пензель у Ван Гога-
Закружить він і в небі зорі,
А місяць білий круторогий
Пірнає світлом в синім морі!
Човни його прямують в небо -
Їх мрій шалений вир кружляє.
Чи здогадається хто-небудь,
Де зірка майстра догоряє?
Чи здогадається хто-небудь
Про хвилі настрою і болю?
Про людського тепла потребу...
Розхристана душа в неволі!
А я лише маніжна пані,
Що любить милі акварелі.
Шляхи вангогівські незнані
Шукаю марно на папері...