ВАЛОЖЫНСКI КРАЙ - ЗЯМЕЛЬКА МАЯ

Валожынскi край, багацейшы i шчодры,
Ты мудрасцi сокам спяшыш напаiць.
Калыска паэтаў, i сэрцаў мелодый
Плывучых над пушчай, ўзлятаючых ўвысь.
 
Цябе праслаўляў Марцынкевiч i Чэрня,
Квiтнеў у сказаннях Пятра Бiтэля.
Гедроiць, Равiнскi,.. - сыны - табе ў песнях
На вернасць клялiся, зямелька мая.
 
Валожынскi край мой, ты множыш iмёны
Зямлi беларускай ты шлеш песняроў.
На таленты край мой багаты i плённы,
Як неба начное на ззянне яскравае зор.