проразливий пронизаний прозорий

Буває так. За втомою дрімота,
а з нею забуття і довгий сон,
аж доки невідомая істота
не вшиє в нього, як рука в шеврон,
три нових слова, сенси, три резони,
стеблини різні, корінець один.
Пронизливий. Пронизаний. Низинний.
Як перші погляд, поцілунок, сплін.
І так було. І сон пішов, і янгол
віддав тривозі ранішній улов.
Забрав і червень наш, і флер і танго.
Три різних слова і одну любов.