УКРАЇНА В ОГНІ.

УКРАЇНА В ОГНІ.
Україна в огні.Батьківщина в руїнах палає.
Наче пекло відкрилось і тягне туди цілий світ.
Як дивлюсь на це все ,так здається і шансу немає...
Що навіки зотлів у вогні наш калиновий цвіт...
 
Як дивлюсь на це все, аж повітря стискається в грудях,
Сльози градом біжать і болить так душа, аж пече.
Горе ходить країною ,по забідованих людях...
Не зникає нікуди та ,мабуть, іще й не втече...
 
Все сплюндроване нелюдом, Бог хай його покарає,
За будинки і пам"ятки, що у розрусі лежать.
За поля, за гаї солов"їні...яких вже немає.
За мости. І за ріки, що кров"ю спливають - біжать ...
 
За старих, що війну вже пройшли і свій вік доживали,
Дружно сіючи латку у мирнім своїм у селі.
За худобу ,яку ,мов себе ,всі роки доглядали,
А тепер полягли ,пошматовані,в рідній землі...
 
За дітей ,що на шмаття їх кулі ворожі порвали,
І за тих, хто в утробі у матері мирно ще спав...
Нелюд все підривав: і лікарні, й вокзали, й підвали...
Щоб малюк і дорослий в сирій домовині лежав.
 
За батьків відомсти ,чуєш, Боже, усій тій потворі!
Сотні їх під завалами, й будуть там вічно вже спать...
Бо зостались сирітками діти голодні і хворі,
Вже ніхто колискову їм на ніч не буде співать.
 
За усіх українців карай ту орду ,сто раз кляту,
Бо в могилу звели найщиріший і мирний народ.
Без хлібини й води залишають її розіп"яту,
Лиш надія в серцях не дає помирать від скорбот...
 
Обливається серце то кров"ю ,то злою сльозою,
Не один всьому винен той деспот, сатрап і тиран...
Як багато героїв лежать на землі, під росою...
Тисячі помирають за мир і свободу від ран...
 
Вже мільйони дітей, матерів, стариків за кордоном,
Та свою Батьківщину нізащо не зрадимо там.
Хай добре в Європі,та живем по вкраїнським законам,
І вклоняємось низько своїм українським містам.
 
Україна в огні.Та народ все одно переможе,
Бо його подолати не в силах ніхто і ніяк,
Бо на небі й землі Бог вкраїнському люду поможе,
Бо нема сміливіших за наших відважних вояк!
2.06.2022