СПЛЮНДРОВАНА ВЕСНА...

СПЛЮНДРОВАНА ВЕСНА...
Весна вже прокинулась, та не від запаху вишні ...
Від смерчів, снарядів здригнулась бідненька земля,
А там ,де стояли садки білосніжні та пишні,
Ступила нога супостата й тирана Кремля.
 
Вкраїна здригається від невимовного
болю ,
Зруйновано все: і будинки, й дороги ,й мости.
І серце стискається ,бачучи чорну тополю,
Усюди розкидані свіжі могили й хрести...
 
Весна вже прокинулась, та не від ніжного ранку,
А від сирен та від вибухів в селах , містах.
Вернувся лелека із теплих країн на світанку,
Та не впізнав Україну сплюндровану птах...
 
Стоїть у диму усе рідне й знайоме з дитинства,
Будівлі і пам"ятки вкупі в руїнах лежать,
Ненависні орки здійснили усі ті злочинства,
Та змусили люд український страждать і вмирать.
 
Орда на полях свої міни ворожі ховає,
(На тих ,що пшениця та жито повинні зростать),
Із "градів" та "смерчів" жорстоко людей убиває,
Скрізь гори із трупів під небом відкритим лежать...
 
Земля не простить, матері прокленуть тебе, враже ,
З країни тебе прожене український народ,
За трупи дітей і жінок ,знай ,Всевишній накаже!
Вже вистачить сліз і смертей, і плачів, і скорбот.
 
Відновлять міста та засадять городи у селах,
І жовто-блакитний засяє під небом наш стяг,
Хоч днів безтурботних ще довго не буде веселих...
Та ми не забудем вкраїнських відважних звитяг!
 
Весна вже прокинеться від ароматної кави,
Не димом ,а квітами будуть світанки пахтіть,
Не будуть горіти від вибухів більше заграви,
-Лелеки ,мершій, уже можна додому, летіть..!
 
Країна прокинеться від солов"їного співу,
І від молитов ,що до самого Бога ідуть.
Нехай у душі вже не буде образи та гніву,
Джмелі, а не вибухи, над квіточками гудуть!
 
Я мирної хочу весни ,зеленіли щоб віти,
І щоб Україна ніколи не знала війни,
Невинні ні в чому щоб не помирали лиш діти,
Я більше НЕ ХОЧУ такої страшної весни!!!
5.04.2022р.