Gunnar Ekelöf. På natten. Гуннар Экелёф. Ночью.

Ett öga rullar över golvet , jag vrider mig inåt.
Dörren är stängda läppar lövet är tungt att bära
Sakta växer har och naglar in i tystnaden.
Dörrens läppar är stängda för omvända värden.
Ingen blixt är hemma under drömmens ögonlock.
Men nattens åska går i det fördolda.
 
Dedikation. 1934.
 
По полу катится глаз, я обращаюсь внутрь.
Губ дверь заперта лист тяжело нести
Ногти и волосы медленно растут в тишине.
Губы дверей закрыты, чтоб подчеркнуть важность.
Ни одна молния не будет дома под сонным веком.
Но тайно в ночи катится гром.
 
Посвящение. 1934.