Тиша

Тиша гнітюча, застигла, скляна.
Ти доторкнись - задзвенить, як струна.
Ти розчиняєшся в мареві сну:
Тільки годинку, тільки одну!
Вереском хижим- тривога сирен.
Світ, ніби сітка пульсуючих вен.
Глухо, натужно - стогін землі,
Вибухи дальні, як вороги злі.
Те,що тримає розум ясним,
Дотик дитячий в тривожному сні...