Дитинство

Дитинство
Палали зорі, та квітли айстри,
Клубочок котик котив з-під лавки.
В лісах дрімучих жили Чугайстри,
Що їх боялися юні Мавки.
 
У хащах мешкав Песоголовець,
Вночі ще чули там Вовкулаку.
І Лісовик – чистих душ торговець -
Бродив, вдягнувшись у гольтіпаку.
 
Товсті Болотник та Перелесник
Творили справи свої огидні.
Їх Світовид бив, як добрий месник,
В запічку в когось ховались Злидні.
 
Богатирі, Упирі та Відьми,
Й могили, що залишили Скіфи.
Ми вірили в це малими дІтьми,
А значить – справжні були ті міфи.