Сцяг / Флаг

Сцяг / Флаг
На паветры калыхаецца сцяг -
Сонца колер яго апаляе.
Палатно не стрымаецца так -
Колер сыйдзе і пругкасць знікае.
Спыне час свой "гарэць" на паветры,
Спыне час быць сімвалам гвалту.
А сябе блізкі сцяг беражом мы,
З перамогай ўздымаць каб у ранку.
 
******
 
На ветру колышется флаг -
Солнце краски его опаляет.
Ткань не выдержит долго так -
Цвет уйдет, а упругость иссякнет.
Перестанет "гореть" на ветру,
Перестанет быть символом вам.
А родной свой флаг берегу,
Чтоб с победой вздымать по утрам.