Перед тим, як зануритись в сон

Перед тим, як  зануритись в сон
Перед тим, як зануритись в сон,
Вислизаєш думками із ліжка.
Небезпечна! Одна на мільйон!
Моя дика закохана кішка.
 
В ніч навпомацки мрії летять,
Їм ввижаються обриси щастя.
Лиш вуста то в молитві тремтять,
То в прокляттях: «Нехай йому трясця!»,
 
Час деталі знайомих облич
Огортає густою імлою.
Озирнися – зірки навсібіч
Світлячками мандрують пітьмою.
 
Пробиваються із забуття
Імена, що спадають на гадку.
Все, що маєш, - самотнє життя,
Що його не почати спочатку.