Вітер в полі виє!

Вітер в полі виє!
Вітер в полі виє!
Свище по долині!
Грішники й святії
Сплять у домовині.
Звідти їм не чути
Грому в дикій зливі.
Добре, що до смути
Мертві не вразливі.
Вітер свище! Свище!
Блискавка займає
В небесах кострище.
Вечір дотліває.
Доля опір чинить?
Посміхнись! Не сердься.
Доки час не спинить
Твій годинник серця.