Хвилини (безумства)

Хвилини (безумства)

Аудиозапись

І ніхто не розрадить в хвилини тяжкого безумства
І ця туга в'їдається, міцно тримає тиски.
Це як перший провісник повільного самогубства,
як імла, що закутала в сльози дитячі казки.

Вихід є, та не в нас, ми загублені виром світанку, 
навіть грози не радують, мертві ридання дощу.
Рахувати поразки, відразу топити до ранку - 
Я довіку зі слабкостей жодну собі не прощу.

Не тлумач мою гордість як вираз пихатої волі:
Там, в душі, вже давно надламалась надія крихка.
Знов ридання і довга палка протидія сваволі,
Тільки більше не видно в тумані ночей маяка.
 
І намистом нанизую блиск онімілих зірок,
щоб згадати в часи блискавиць найлютішої зливи:
від журби до блаженства лишається інколи крок.
В нас є небо. Воно, врешті-решт, красиве.