Відповідь

"Не співай - ви кажете, не кричи!"
Кожне слово - мов камінь у бруд боліт.
Та куди мені до вогню свічі,
До сокири, що розбиває лід,
До птахів світанкових?
Скажені дні
Женуть морок щастю напереріз,
І якщо хтось рота заткне мені,
Він, не я, як грішник нап'ється сліз!