Антивоєнне 2. Поміж

Моє небо занадто чисте,
В цьому місті занадто тихо.
Як впізнати в людині листя, Та відчути, що значить лихо?
Тільки я назавжди десь поміж,
Кожний вибух - це ніби просто
Крізь завію ведуть босоніж
До осліплих катів на розстріл,
Кожну краплю чиєїсь крові
Серце знов забере до себе.
Де ще сили, в якому схові,
Взяти, щоб розуміти - треба? Скільки можна без тями спати,
Міркувати, що все минає,
Поки душі ламають ґрати
Ребер?
Хіба хтось знає?
Наче міст між двома світами...
Вічна місія без початку
І завершення,
Райдуг гами
Поступово зійдуться в цятку,
Зникне простір, а ми - раніше,
Мов ніколи не існували.
В цьому фільмі ніхто не вижив,
А про нас ще розкажуть далі.