К. Марло В.Шекспір Сонет 83

Чи потребуєш макіяжу фраз?
Напевно ні. Не все в тобі прикрашу,
Лиш виявлю слова порожні враз,
Як борг за сварку пресвяту, бо нашу.
 
Не прославляючи блиск у тобі,
Я свідчу: знай, немає в світі, схоже,
Тебе, найкращої, немає, ні,
- Перо шанує... образ, душу, Боже.
 
Метафору даровану без сліз
Мовчання... Ти - троянда гарна, дуже.
Достоїнства твої я бачу, зріс,
Їх не торкнеться проза, любий друже.
 
Приймаю душу більше ніж красу,
Сліпі в піснях поети... - їх спасу.