К. Марло В.Шекспір Сонет 81
Писати, епітафії тобі,
Мені. Земля і небо приймуть кращі.
Надгробків наших вітряність в журбі,
У забутті, чекає лихо з пащі.
Безсмертя всім дають: Бог, сором все ж...
Померти й правити умами, так,
Землею буду... вранці, трунок меж,
Оплакує небес росою всяк .
В очах замруть віршовані рядки:
На мовах багатьох, несуть, як сагу,
Зиск - суть істоти... Краще, навзнаки,
Зірки побачиш.., не папір - повагу.
Моє перо для вічності небес;
Вуста чекають пам'ять вічних мес.