РІДНА МОВА

Країни мово, ти така співуча,
Як промінь сонця перший поміж хмар,
Як подих вітру, що здійма над кручею
Грайливі дзвінці птахів і примар.
 
Країни мово, легка і красива,
Як плетення дівочої коси.
В переплетінні слів – незвична сила,
Розкута на всілякі голоси.
 
Країни мово, мужня і завзята,
Відстояна у вогнищах війни,
З тобою йшли у смертний бій солдати,
Вкраїни вільної і доньки, і сини.
 
Країни мово, як вода в криниці,
Країни мово, в безкраї полів
Звучить і вабить тоннами пшениці,
Злітає в космос сріблом кораблів.
 
Країни мово, мова батька й мати,
Що дали змогу жити і мені.
Я дуже `люблю з друзями співати
Чарівні всі українські пісні.
 
Країни мово – пісня колискова,
Пережила тортури і ярмо.
Не забувайте, люди, рідну мову,
Бо ми всі в Україні живемо`.