Осінні тумани

Осінні тумани, тумани осінні
Усе заполонили навкруг:
І поле, Долину і луг.
Не хочуть пускати ще зимоньку-зиму.
 
Сніжок, що зима уночі посипає,
Раненько весь "злиже" туман
І дощик дрібненький уже накрапає -
Ображена плаче зима.
 
Тумане, іди собі спати в ярочок
І зимоньку не ображай,
Вона господиня по праву сьогодні,
Отож хазяйнує нехай.
 
2020 р.