ЛЯТО — МОЯТА СИЛА

Лято — моята сила.
Сенки — надежди преде.
Тъй е щастливо. Тъй е красиво.
А трябва да умре.
 
Зима — моята слабост.
Дъх на потайна жена.
Спомен провлачен. Вечна замрялост.
И неразбрана вина.
 
Пролет — моята болка.
Стрък сътворен да съзре
сляпото слънце, нежната старост.
И вечността да презре.
 
Есен — моята завист.
Крие в посечена ръж
нещо незнайно. Може би радост.
Може би чакана смърт.