БЕЗПОЩАДНОТО БЛЪСКАНЕ

Безпощадното блъскане с хлъзгави длани
по кърваво срутване.
Закъсняло пробуждане.
Ролята на идиот разбрал — никога —
не ще бъде допуснат
до света на разумните.
Дланите страдат.
Сенките капят
с любовно закъснение
сред светлина прозрачна.
Вярата
и нейното блудстване
отлитат далече на юг.
Или на север.
Без разлика.
Слънцето блести.
Люспи алени
приели кръвта от раните
на червена риба.
Измамно
е всеки път бялото,
забравено след дъжд,
от разноцветна картина.
Вятърът — мълчание опасно —
смесва всичко.
Получава се
хаос от невъзможности.