KUN SADE PIRSTOI

Kun sade pirstoi sammuneen valon,
ja tulevaisuus alkoi kypsyä,
päätimme opettaa maanjärisseistä sielua
laulamaan toivon kanssa.
Opetimme,
mutta emme rohjenneet loppuun saakka.
Jossain teimme virheen.
Ehkä tuo viehkeä, kohtalokas nainen
kietoi unelmiamme murheeseen.
Ymmärsin.
Ja sinäkin ymmärsit lopulta:
kun ihminen halajaa valoa,
hän ei tavoita koiran äärettömyyttä -
villiä sutta.
Ei tavoita mitään ...
Vain huvin vuoksi
hän oli kohottanut käsiään
jumalallisesti.
Ja minä kun luulin,
että lapsen sydän
on aina ikuinen,
kuin mänty .
Ei toki!
Vaikka se auttaisikin,
minä en avaa,
ettei sade tule sisään.
Henki nousee lentoon
ja retkottaa,
istuu sanojen lieskoissa.