МІРКУВАННЯ

Паду ли я, стрелой пронзённый,
Иль мимо пролетит она,
Всё благо: бдения и сна
Приходит час определенный;
Благословен и день забот,
Благословен и тьмы приход!
(А.С.П.)
 
Чи згину я, пробитий штихом,
Чи він геть мимо пролетить...
І сну, і бдіння певна мить
Прийде - на благо, не на лихо!
Благословенний день турбот,
Як і прихід пітьми й скорбот.