ТРИ СЛОВА

Старые слова
(Р. Рождественский)
 
Три слова, будто три огня,
Придут к тебе средь бела дня.
Придут к тебе порой ночной,
Огромные, как шар земной.
 
Как будто парус – кораблю
Три слова: «Я тебя люблю».
Какие старые слова,
А как кружится голова,
А как кружится голова…
 
Три слова, вечных, как весна,
Такая сила им дана.
Три слова, и одна судьба,
Одна мечта, одна тропа…
 
И во однажды, все стерпя,
Ты скажешь: «Я люблю тебя».
Какие старые слова,
А как кружится голова,
А как кружится голова…
 
Три слова, будто три зари,
Ты их погромче повтори.
Они тебе не зря сейчас
Понятны стали в первый раз.
 
Они летят издалека,
Сердца пронзая и века.
Какие старые слова,
А как кружится голова,
А как кружится голова…
1972
 
ТРИ СЛОВА
Три слова, наче три вогні,
Прийдут до тебе уві сні.
Прийдут і вдень, і уночі,
Великі, на зразок Землі.
 
Як те вітрило – кораблю
Три слова: "Я тебе люблю".
Які старезні ці слова,
А крутиться як голова,
А крутиться як голова…
 
Три слова, вічні, як весна,
Така згори їм міць дана.
Три слова, і одна судьба,
І стежка, і журба одна…
 
І все стерплячи, без жалю,
Ти скажеш: "Я тебе люблю".
Які старезні ці слова,
А крутиться як голова,
А крутиться як голова…
 
Три слова, ніби три зорі,
Ти голосніше повтори.
Від них навколо не дарма
Розсіюється геть пітьма.
 
Вони пронизують серця,
Нас здавна ловлять на живця.
Які старезні ці слова,
А крутиться як голова,
А крутиться як голова…