Туман

Туман
З'їв туман пейзаж осінній,
Тишею накрив озера.
У молочнім нетерпінні
Захлинувся, ненажера.
Вкрав дахи будинків гордих
І церков яскраві бані,
Залишивши перехожих
У сліпому здивуванні.
Віддзеркалюється сонце
У водиці потьмянілій.
І дерева-охоронці
Зачіпають хмари білі.
Розплескалося імлисто
Небо на осінні шати,
І строкатим падолистом
Око вже не зчарувати.
Як туман, упала тиша...
Віття контури зимові...
Гілка ієрогліф пише
На тонованій основі.
 
Фото автора