ПЛЕЛИ ВІНОЧОК:Я І ТЕПЛА ОСІНЬ.

ПЛЕЛИ ВІНОЧОК:Я І ТЕПЛА ОСІНЬ.
Плели віночок: я- і тепла осінь
З духмяних трав і запашних квіток,
Сухе вкладали з житечка колосся...
Червоний,жовтий,золотий листок.
 
Малий, кругленький - з білої берізки,
З тої ,що символ світла й чистоти.
Вона ,як діва ,розпустила кіски,
На всіх глядить з своєї висоти...
 
Кладу у в"язку листя ті ,що з клена,
Яке вже багряніє ,як вогонь...
В цім пурпурі лист дуба лиш зелений...
Вінок аж припадає до долонь...
 
Листок тополі аж жовтогарячий,
Неначе з сонцем гріє в унісон.
А липовий- згасаючий , тремтячий ,
Осінній- зовсім не його фасон!..
 
Каштанові - неначе ті сніжинки!
Мов зіроньки ,що мають п"ять кутів...
Мов віяльця, довгенькі з горобинки,
Вплелись в віночок поміж всіх листів.
 
Осіння хуртовина золотава
Дерева вишиває серебром!..
Я одягну вінок ,неначе пава,
І до людей піду з теплом - добром.
 
Їм подарую ласку від хмаринки,
І спокій від дзюрчання джерельця,
Тепло від сонця ,світло від зоринки,
Цьому не буде краю і кінця...
21.10.21р.