СИНІЄ МОРЕ...

СИНІЄ МОРЕ...
Синіє море ,наче небеса,
Бентежний вітер хвилю підганяє.
Куди не гляну- скрізь така краса!
Здається ,місця кращого немає!
 
Бува блакитне...Біле ,наче сніг,
Бува зелене - малахіт з агатом.
Існує в світі тисячі доріг...
Та лиш одна захопленням пройнята.
 
В воді хмарина небо відбива,
Неначе кучері по хвилях пустотливі...
На всі морські дивлюсь оці дива,
Душа стає вразлива та мрійлива.
 
Враз чайки крик зриває тишину
Що в небі синім вихором кружляє.
Своїм крилом розріже пелену,
Ту ,що над морем синім нависає...
 
Дельфінів зграя з моря вирина,
Вони пливуть гуртом ,немов танцюють.
Зв"язок між ними ,мов одна струна-
Неначе розуміють все і чують...
 
А бриз морський усіх припорошив,
В свої обійми манить - зазиває...
Як же на світі добре - вічно б жив!
І Чорне море настрій підіймає!..
5.07.2021р.