А ДОЩ ІДЕ...

А ДОЩ ІДЕ...
А дощ іде уже не перший день,
То накрапає ,то лютує злива...
То сумно плаче ,то співає пісень,
Погода влітку дивна та мінлива...
Мов пелена накрила увесь світ,
Течуть річки ,бушують водоспади.
Це ,ніби ,з неба свіжості привіт,
Бо в спеку так хотілося розради...
 
Мов діаманти сиплють краплі вниз,
Все молодіє ,стає чистим ,новим...
Злилося разом небо ,й море ,й бриз...
І настрій став мрійливим та чудовим!..
Хай з цим дощем на землю радість йде,
І розійдуться ,розпливуться хмари.
В родину кожну щастя й мир прийде.
Та стихнуть ,відійдуть подалі чвари...
*. *. *.
А дощ все змиє: тугу і журбу,
Бо літній дощ - то є сезонне чудо,
Хоч він іде не першу вже добу-
Тужити й сумувати я не буду...
17.06.2021р.