К. МарлоВ.Шекспір Сонет 75

Ти - їжа, сенс життя, думок ще більш,
В них - пахощі величної природи...
Заради тебе пристрасний мій вірш
Звучить, п'янким палають щастям оди.
 
Скупих оберігає таїнств біг
Століть, скарби злодійські знають шати...
З тобою, наодинці, щастя сніг
Та сонце задоволень маю знати.
 
Торкнеться долі від закону сміх,
Чи пересичені бенкети зіллям,
- Вкрай зголоднівши, бачимо усіх,
Тебе ж знайду у почуттях весілля.
 
Я, не сприймаю від злодюжок рай,
Де серцю гріх диктує: "Вмить згорай!"