К. Марло В.Шекспір Сонет 73

Ти бачиш у мені ту пору, те,
Що промайнуло листям золотим.
Там, на гілках був хор пташок... Вплете,
Сну осінь феї вади, з злим самим,
 
Що зруйнувало сутінки, де дня,
Після заходу сонця, силу вже
Всевладдя ніч бере, наче брехня
Зірок, й до ранку сором береже.
 
Трухлявий пень, від юних ще часів,
Вогню злиття насичує.., бере
Найкраще... із сонетів барв та слів,
Бо смертне враз згасає, як старе.
 
Ти бачиш це: у близькості кінця
Міцніше люблять золоті серця.