НАДИХАТИСЯ Б ЛЕГКОКРИЛИМ ВІТРОМ

НАДИХАТИСЯ Б ЛЕГКОКРИЛИМ ВІТРОМ
НадИхатися б легкокрилим вітром,
І впасти розпорошено в росу,
Розвіятись пилинками над світом,
І всотувати спокій і красу.
Минає світ, все повз, як за вікном,
А потяг відлітає невблаганно,
І тільки спогадів живий фотоальбом, -
У пам'яті утомленій - екраном...
Та що вона - уже удалині,
І не торкають ні душі, ні серця.
Чомусь сьогодні порожньо мені,
Неначе після затяжного герцю..
Ні сил, ні слів, лиш сльози.. Їх жену,
Та навертають - непрохані гості.
І крутить думка музику сумну,
І в сірому похмуро-тихий простір.
І в сірому - погода у думках,
І світ навколо - начеб-то злинялий...
Засумував душі вразливий птах, -
І серце тихо хмари обійняли..
(03.09.2021.) Г.Герасименко.