Золотого волосся канва - укр.

Золотого волосся канва - укр.

Аудиозапись

Натхнення народилося за мотивами вірша Сергія Ясонова «Девушка с волосами цвета льна»,
написаного під враженням однойменної Прелюдії Клода Дебюссі.
Літо вже відлетіло, на жаль,
Але з вереснем стежкою хмарною
Сходить осінь, дівчинонька гарная,
Відкриває живу пастораль.
 
Лляний колір – волосся її,
Губи схожі зі стиглою вишнею,
Флейта чується в голосі ніжному,
Мова – шелестом крил журавлів.
 
В серці річкою – щастя розлив,
Почуваюся вже не дитиною –
Осінь стала моєю частиною.
Як раніше без неї я жив?
 
Світлі локони – кольору льна –
Кличу я поетичною мрією,
Та любов відчувається сильною –
Осінь ... злива ..., а в серці весна.
 
Золотого волосся канва –
На вітру – наче промені чисті.
І, опалим милуючись листям,
Підбираю їм ніжні слова...
.
ОРИГИНАЛ:
Сентябрьский полдень. Золотится даль.
Склонённой на ветру плакучей ивой
Восходит осень девушкой красивой.
Как светлая витает пастораль
 
Она, что «с волосами цвета льна.»
Восторг - и слог весомее, стал выше
С той девушкой, что в звуках флейты слышу.
Осенние, желанные тона.
 
Прольюсь волною чувств, рекой у ног.
Прелюдия любви… Возможно счастье.
Ах, осень!.. Ты его предстала частью.
Жить без тебя… ну как я прежде мог?!
 
Она, что с волосами цвета льна...
Зову ее своей мечтой поэта.
…И сколько в синьорине этой света!..
Дождливый вечер, - а в душе весна.
 
Тех локонов роскошных кружева
Ласкает неуёмный, нежный ветер.
Сентябрьской паутинкой пойман в сети.
Под звуки нот рождаются слова.