Зумовленість буття (українською мовою)

Зумовленість буття  (українською мовою)
Сумую неймовірно я за радісной весною.
Пробігло літо і барвиста осінь надворі.
І я не буду більше вже квітучо-молодою,
Таке можливо лише в спогадах та уві сні.
 
Життя не повернуть назад і не почати знову.
Промчало вітром навздогін, нема шляху назад,
Але, якщо б таку мені надала доля змогу,
То на новий ніколи б я не змінювала лад.
 
Звичайно же, я інколи, замислившись, шкодую
За тим, що не змогла зробити щось в своїм житті.
Однак, припустимо таке, я трохи фантазую:
Чи зможу, озирнувшися, я помилки знайти?..
 
Все долею накреслено на небі, і даремно
Змінити намагатися вже пройдений свій шлях.
З подякою прийняти треба, лишень, все, напевно.
А про майбутнє можна погадати по зірках.
 
 
ілюстрація автора