К. Марло В. Шекспір Сонет 59

У світі все було раніше, все ж
Не процвітало, обдуривши розум.
Постійно в муках творчості живеш,
То ж помиляєшся, торуєш прозу...
 
По-друге: ти, не візьмеш вчасно... ту,
Дня притчу та недосконалість хижу;
З архівів, муку днів, біду святу,
- З минулого все виросло... Наближу,
 
Те, що кругообіг зна чисто,
Удосконалює думок тягар;
Бо стародавній світ не знає хисту,
- В агонії Екклезіаста дар.
 
Уми колишніх днів... - хміль юнаку;
Все вихваляють, що вже до смаку.