Незалежність

Незалежність
На Незалежність написав,
Рядок цей поетичний,
І думи ті, що міркував,
Плелися в синій річці.
І жовте небо – золоте,
І солов’ї співають,
І серце плаче те моє,
Як сильно то кохаю.
І край цей рідний,
І земля,
І все таке одвічне.
І лиш покинуть забуття,
Нехай вони покинуть.
І хочу я співать для вас,
І хочу те кохання,
Як шепіт трав у літню ніч,
Торкає твоє вбрання.
І дотик твій і ті слова,
Що сказані при ночі
Нехай вони летять собі,
Коли струмок воркоче.
І хочу ще сказати те,
Що пройде все навічно,
Життя – таке воно стрімке,
як подих твій величний.
І мову цю, і всі слова
Плекає моє серце,
І Землю рідну ту свою,
Люблю за Незалежність!