НІЧ

Ніч, просвітлена ліхтарями,
М'яка, ніжна, чаруюча і манлива,
Веде думки у даль стежками,
Змиває втому, ніби злива.
Купає душу в супокої
Нічних шумів многоголосся,
І чую тихе: "Я з тобою"
Ласкавим доторком волосся.
Вкривають душу світлотіні -
Так ніжно, трепетно, ласкаво,
Розкинуті лаштунки сині -
Сапфір у дорогій оправі...
Що відчуваю: дім - не місце,
Він - в серці, там, де рівновага
Танцює, як пелюстка свічки,
Тендітна і гідна поваги.
(05.12.2020.)