А ТИ ЗНАЙДИ В СОБІ СИЛИ

А ти знайди в собі сили, і йди далі,
Просто сядь і перепочинь, якщо болять ноги.
Або пересядь на велосипед, і крути педалі, -
Так все-таки легше здолати довгу дорогу.
Зтисни у кулак всю волю, і не стій на місці,
Непохитно вперед, із вірою тільки в найкраще,
Щабель за щаблем, туди - усе вище і вище,
Не відриваючись, як від книги, і відпускай вчорашнє.
(18.06.2021.)