Яскравість літа (на украинском языке)

Як бажане літо – зелене, яскраве!
В захопленні червнем і люди, й природа.
Бушують в полях недоторкані трави,
І червень-юнак демонструє всю вроду.
 
За ним поспішають з дарунками браття:
Зустрінемось радо ми з липнем та серпнем.
Такі вони гарні, плодами багаті,
Псує тільки враження спека нестерпна.
 
Дерева і квіти страждають від спеки,
Та втоми не знає розпечене сонце.
Ховаються в тінь горобці і лелеки,
Річки же зраділи б із хмар парасольці.
 
Для літа типові і зливи, і грози,
Короткі циклони й різке потепління.
У розпачі навіть погодні прогнози,
А ми переносимо все це з терпінням.
 
І зникне лише тільки серпень із виду,
Сумуємо знову, як завжди, за літом…